top of page

OM GALEJET

Gamlestadsgalej är tillbaka! 

 

Gamlestadsgalej uppstod för att knyta samman invånare och dess olika bakgrunder och kulturer. Ett evenemang som ger glädje och gemenskap som samtidigt gynnar både invånare och näringsidkare såsom restauranger, butiker, kulturella verksamheter och mycket mer!
Målet med genomförandet av Galejet är att få fler människor att uppleva Gamlestadens utbud och aktörer. Samtidigt som mycket fokus ligger på att lokala näringsidkare ska gynnas av Galejet ligger även fokus på att detta blir en känd folkfest.

Efter flera års pandemi och ett event som sträckte sig över 4 helger förra året, så arrangeras nu äntligen Gamlestadsgalej, folk- och stadsdelsfesten som välkomnar alla! I år vågar vi lova att den blir bättre än någonsin när det under en hel helg bjuds upp till fest runtom i hela Gamlestaden. Stadsdelen  har mycket att erbjuda och vi vill att både invånare och besökare ska se och lära känna hela Gamlestadens mångfald: Holländareplatsen, Gamlestadens Fabriker, Slakthuset och Kviberg .

Nyhet i år! 

Gamlestadsgalej blir en del av Göteborgs kulturkalas, som kommer lägga programpunkter i Slakthuset. Håll utkik efter mer information!

 

Gamlestadsgalej arrangeras av Fastighetsägare i Gamlestaden och är startskottet för processen som har som mål att Gamlestaden år 2023 ska bli en bärande del av Göteborgs Stads 400-årsfirande under rubriken: Gamlestaden – framtidsstad sedan 1473.

I år har Drivhuset Göteborg fått i uppdrag att projeklteda och kommunicera Gamlestadsgalej 2022.

bottom of page